Rennen en eten bij 8e Snertloop in Nieuwleusen

Nieuwleusen - Kasper Bisschop, lid van AG’85, heeft zaterdag de jaarlijkse Snertloop in Nieuwleusen gewonnen. Hij legde 10 kilometer af in 36.09 minuten.

De achtste editie van de Snertloop werd gehouden door supportersvereniging S.V. Nieuwleusen in samenwerking met Bos Bedden Loopgroep AG ’85. Er waren zaterdag verschillende routes uitgezet voor deelnemers. De 146 deelnemers konden kiezen uit de afstanden 2,5, 5 of 10 kilometer. Ze startten allemaal tegelijk, om 1, 2 of 4 ronden door Nieuwleusen te lopen.

De 10 kilometer werd gewonnen door Bisschop, maar Rob Goudbeek uit Zwolle finishte niet veel later. De voormalig speler van S.V Nieuwleusen klokte een tijd van 36.19 minuten. Ronald Kooyman uit Dalfsen werd derde met een tijd van 39.59 minuten. Van de dames was Petra Hasper uit Meppel was de snelste op de 10 kilometer. Zij legde de vier ronden af in 41.26 minuten. AG’er Sandra Pasman uit Nieuwleusen werd tweede met 47.39 minuten en de derde plaats was voor Natascha Groels uit Nieuwleusen. Zij finishte na 51.43 minuten rennen.

Overwinning

De meeste deelnemers liepen de route van 5 kilometer. De overwinning ging naar Remy Sijbom uit Nieuwleusen. Hij was met een tijd van 19.11 minuten vijf seconden sneller dan de nummer twee, Niko van der Sluis uit Staphorst. Kort daarna pakte Edwin van Leussen uit Berkum de derde plaats. De AG’er liep een tijd van 19.19 minuten. Bij de dames bestond het podium geheel uit leden van AG ’85. De winst ging naar Rianne Niewold uit Punthorst. Zij zette een tijd neer van 21.19. Corina Wierbos uit Nieuwleusen werd met een tijd van 22.35 minuten tweede. De derde plaats was voor Germien Krul, eveneens uit Nieuwleusen, met een tijd van 22.56 minuten.

De 2,5 kilometer is gewonnen door Moniek Spijkers van S.V. Nieuwleusen M15-1. Zij liep een tijd van 12.24 minuten. Tweede en derde werden haar teamgenootjes Marion Veerman en Amber Gerrits in respectievelijk 12.37 en 12.54 minuten. Bij de jongens was Jesse Stuiver uit Jubbega zijn broertje Silvan nét voor. Beiden liepen een tijd van 16.16 minuten. Sem Eikelboom werd derde met een tijd van 28.41 minuten. De jeugd tot en met 12 jaar liep een route van ruim een kilometer. Maikel Potkamp kwam als eerste over de streep met een tijd van 4.04 minuten. Van de meisjes was Jasmijn Lamberink uit Gramsbergen de snelste. Zij liet de klok stoppen na 4.43 minuten.

Wandelen

Voor de wandelaars waren er routes uitgezet van 5 en 10 kilometer. Zo’n 10 liefhebbers maakten hier gebruik van. Na afloop kon iedereen genieten van een kop snert. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde editie. Dit was mede te danken aan de vele vrijwilligers en ook aan Aluvo, die het elektronisch tijdwaarnemingssysteem had gesponsord. De opbrengst zal ten goede komen aan het nieuwe clubhuis van S.V. Nieuwleusen.