Old Forward wint z’n eigen zaalvoetbaltoernooi

Vledder - Het tweedaagse zaalvoetbaltoernooi van Old Forward, traditiegetrouw in het eerste weekeinde van het nieuwe jaar, is ditmaal een geheel ‘eigen feestje’ geworden.

Niet alleen de wisselbeker, maar ook de prijzen voor de topscorer en de minst gepasseerde keeper werden een prooi voor het team van de club uit Wilhelminaoord. Old Forward bereikte ongeslagen de eindstreep en daardoor mocht organisator Jannes Hofstege de hoofdprijs aan een terechte winnaar uitreiken.

Spoeling dun

Het leuke toernooi werd voor de 32e keer gehouden, al ging dat op voorhand wel met horten en stoten. ‘Het wordt steeds moeilijker om een compleet deelnemersveld te krijgen. Er komen steeds meer zaaltoernooitjes in deze regio en daardoor wordt de spoeling dun’, stelt Hofstege. ‘Met BEW, Trinitas, Olyphia, Zandhuizen en uiteraard ons eigen team staat een groot gedeelte van de bezetting wel vast. Daar is nu ook de zaterdagafdeling van Steenwijker Boys bij gekomen, maar daarna wordt het al heel moeilijk. Gelukkig bracht het derde team van Staphorst uitkomst.’

Decor van het gehele evenement was opnieuw sporthal De Spronk in Vledder. De zeven deelnemende ploegen werkten op vrijdag- en zaterdagavond een halve competitie af, waaronder vele streekderby’s. ‘Dat is denk ook de kracht van dit toernooi, want de meeste spelers kennen elkaar.’

Strijd

Nadat vrijdagavond de arbiters Henk Boland en Geert Snijder eigenlijk geen moeilijkheden voor de kiezen hadden gekregen, was dat zaterdagavond niet anders. Er was weliswaar niet alleen sprake van veel strijd, maar ook van bij vlagen zeer leuk zaalvoetbal. Na de vrijdagavond lag de strijd om de toernooiwinst nog helemaal open omdat de onderlinge verschillen klein bleken te zijn. Trinitas en Old Forward waren nog steeds ongeslagen en het onderlinge duel was in een gelijkspel geëindigd.

De latere winnaar zette op de tweede avond echter direct de toon door Steenwijker Boys met ruime cijfers te verslaan. Vervolgens had de ploeg van trainer Jaap Room bovendien het geluk dat de andere ploegen elkaar uit de race haalden. Zodoende was het laatste duel met BEW al niet meer van belang voor Old Forward. Met 16 punten uit zes wedstrijden eisten de wit-groenen de eerste prijs voor zich op.

Prijzen

Nieuwkomer Staphorst liet leuk zaalvoetbal zien en pakte op doelsaldo de tweede prijs, vóór Trinitas (derde) en Olyphia (vierde). Zandhuizen eindigde als vijfde, al had het net als BEW zeven punten, maar het doelsaldo gaf daarbij de doorslag. Steenwijker Boys leek het toernooi puntloos te beëindigen, maar in de laatste wedstrijd won het nog met 3-2 van Olyphia.

Tijdens de prijsuitreiking mocht BEW de Fair Play Cup in ontvangst nemen. De tien doelpunten van Maik Scheltinga leverde deze speler van Old Forward de titel ‘topscorer van het toernooi’ op, terwijl z’n ploeggenoot Mark Bethlehem de minst gepasseerde keeper was.