Verrassing bij nieuwjaarsconcert Brincksanghers

Havelte - Het Havelter mannenkoor De Brincksanghers heeft op zondag 6 januari zijn traditionele nieuwjaarsconcert gegeven. Samen met gastkoor Just Fun uit Zuidwolde werd voor het publiek in De Veldkei een breed repertoire aan liederen ten gehore gebracht.

De verrassing van deze middag was het onaangekondigde optreden van de 12 jaar oude Tim van de Ham uit Wateren. Na de pauze kwam deze jonge artiest op met zijn Steirische harmonika en bracht met enkele typisch Oostenrijkse nummers de zaal vol in vervoering. Tijdens zijn ‘Zugabe’ ontstonden er zelfs spontaan enkele polonaises in de zaal.

Zes nieuwe leden

Van oude evergreens als Whispering Hope tot aan moderne nummers als Viva la vida. Zeer veel waardering van het publiek was er voor de solo van Piet de Rover met het moeilijke nummer Autumn leaves. Tijdens dit concert konden de De Brincksanghers zich presenteren met maar liefst zes nieuwe leden, die zich na de zomervakantie hadden aangemeld.

Na de verdiende bedankjes en bloemen die waren uitgedeeld, werd het nieuwjaarsconcert afgesloten met een feestelijk slotlied van beide koren samen met het publiek. Na een staande ovatie ging iedereen met een voldaan muzikaal gevoel huiswaarts.