Goede belangstelling voor avond over warmtepomp

Ruinen - De infomatiebijeenkomst in buitencentrum De Poort over warmtepompen, morgenavond, staat goed in de belangstelling. Er hebben zich al tientallen belangstellenden voor gemeld en er kunnen er meer bij.

De avond wordt georganiseerd door Duurzaam Ruinen, begint om 19.30 uur en is gevuld met meerdere presentaties. Volgens de organisatie maakt het voorlopige Klimaatakkoord de bijeenkomst nog interessanter voor woningeigenaren. ‘Dit komt zeker aan de orde als één van de argumenten om te denken en praten over warmtepompen.’

Een van de sprekers is Bert Scheper, de energieregisseur van de gemeente De Wolden/Hoogeveen, en hij besteedt aandacht aan de Regionale Energiestrategie (RES), die eind 2021 duidelijk moet maken wanneer en hoe welke woonwijken aardgasvrij worden gemaakt. Ook ReestdalEnergie is aanwezig om voorlichting te verzorgen over het verduurzamen van de woning en het opwekken van duurzame energie.

Deze avond is bedoeld voor particulieren met een eigen woning, die graag meer willen weten over de mogelijkheden om hun gasverbruik te verminderen. Het programma is tot stand gekomen dankzij een prima samenwerking met Gemeente De Wolden, het Drents Energie Loket en het onafhankelijk adviesbureau BDH. Aanmelden mag nog: waltsep01@gmail.com.