‘Botenbushokje’ moet verdwijnen op last van gemeente

Wanneperveen - Het was inmiddels een bekend boegbeeld aan de Veneweg: de oude zeilboot die functioneerde als bushokje. Door klachten van een omwonende heeft de gemeente Steenwijkerland besloten dat het hokje moet verdwijnen.

‘Erg jammer. We hebben de afgelopen jaren alleen maar positieve reacties gehad. Campingasten konden in dit hokje op de bus wachten, en er werden veel foto’s van gemaakt’, vertelt Alice Doze, eigenaresse van camping Aan ’t Wiede. ‘Samen met mijn vader heb ik de boot in het voorjaar van 2016 omgebouwd tot bushokje. Je ziet wel eens dat ze van oude zeilbootjes boekenkasten maken, maar het idee van een bushokje komt van mijn vader, die liep al wat jaren met die gedachte rond’, vult Doze aan.

‘De reacties waren altijd erg positief, het is echt een herkenningspunt geworden. Maar deze week stonden de handhavers van de gemeente op de stoep: er was een klacht gekomen uit de buurt. Nu moeten we het bootje voor 1 maart weghalen, die gaat naar de stort’, vertelt Doze.

Op sociale media, waar de camping aankondigde dat het ‘botenhokje’ moest verdwijnen, reageren mensen vooral met ongeloof. Meerdere mensen reageren dat ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ een goede optie is en het huisje gewoon te laten staan.