St. Martinusschool opent tweede locatie

Vollenhove - De St. Martinusschool in Vollenhove heeft tijdens de nieuwjaarsviering een tweede locatie in gebruik genomen, ‘De Mantel’. Het huidige gebouw werd te krap voor het aantal leerlingen. Daarom besloot de school drie extra lokalen aan de overkant van de straat te huren.

Groep 8 is verhuisd naar de nieuwe locatie en ook zijn er de eerste kleutergymlessen gegeven. Een kleuter vindt het een hele mooie zaal, ‘lekker dicht bij groep 8.’ Groep 8 is ook blij met de extra ruimte. Vieringen kunnen weer in de eigen school plaats vinden er is meer plaats voor zelfstandig werken en leren in kleinere groepjes.

De kinderen mochten een naam bedenken voor de nieuwe locatie. De leerlingenraad heeft hierop een keuze gemaakt, welke feestelijk bekend werd gemaakt. Tijdens de viering heeft directeur Jeanette Masteling een lintje doorgeknipt, zodat de extra locatie officieel geopend werd. Daarna hebben alle leerkrachten samen met de leerlingen een toast uitgebracht om dit feestelijke moment te vieren. ‘s Middags waren ouders uitgenodigd om locatie “de Mantel” te komen bekijken.

Alle klassen hebben een aantal goede voornemens voor 2019 bedacht en deze werden tijdens de nieuwjaarviering in het nieuwe speellokaal gepresenteerd.