Boomhut Battle ook in Ansen uitgevochten

Ansen - Het EO-televisieprogramma De Boomhut Battle gaat morgen van start op de televisie. Een van de deelnemende teams bouwde de afgelopen maanden een boomhut op camping d’Olde Kamp in Ansen van Bert en Elly van Zanten.

Het is een vervolg op het programma Boomhut XXL, dat een jaar geleden werd uitgezonden en waar ook op de Westerbergen in Echten en bij Landclub Ruinen werd gebouwd.

In De Boomhut Battle gaan vier teams, met twee kinderen als teamcaptains en twee volwassenen als helpers, de competitie met elkaar aan: wie bouwt de mooiste, creatiefste en technisch beste boomhut van Drenthe? Op vier campings - verspreid door de provincie Drenthe - bouwen de teams hard aan de totstandkoming van hun boomhut.

Het is flink aanpoten, want de deadline is krap en het moet een bewoonbare hut worden! Tussen het bouwen door daagt presentatrice Anne-Mar Zwart de teams uit opdrachten uit te voeren waarmee ze extra punten kunnen verdienen voor de finale. ‘De Boomhut Battle’ is een feel good-programma voor het hele gezin.

Kinderdroom

Presentator Anne-Mar Zwart volgt de teams tijdens de bouw van de boomhutten: ‘Het is zo gaaf dat een kinderdroom van een boomhút eigenlijk een boompaléis wordt. Je ziet in het programma dat niet alleen de kinderen er plezier aan beleven, maar ook de volwassenen, terwijl zij voor het eerst zo’n professionele hut bouwen. En het levert nog iets moois op: quality time met het gezin, waardoor de familieband wordt versterkt.’

Team Rood uit Grolloo bestaat Benthe en Annelie en bouwers Eric en Herman. Ze bouwen hun boomhut in Anderen. Damian en zijn nichtje Maylin met hun vaders John en Geert uit Vroomshoop zijn samen Team Geel. Hun boomhut komt op een camping in Drouwen. Team Blauw bouwt hun boomhut in Grolloo en wordt gevormd door Jennifer en Marissa uit Eindhoven. Lex en Arjan zijn de volwassenen in dit team. Tot slot team Groen: Femke en Nina uit Stroe. Met de vader en oom van Femke - Bertus en Rick - bouwen zij hun boomhut in Ansen.

De Boomhut Battle wordt in opdracht van de EO geproduceerd door Tuvalu Media.