Fysioplus opent vestiging in Dwingeloo

Dwingeloo - Fysioplus steekt de Drentse Hoofdvaart over. Stephan Manden en Monique Uneken openen nu ook in Dwingeloo een praktijk. De twee waren al gevestigd in Diever.

Na een grondige verbouwing van het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Bruges 17 in Dwingeloo zijn Stephan Manden en Monique Uneken er onder de naam 'Fysioplus' een, voor hen tweede, praktijk voor fysiotherapie begonnen.

‘Een fijne werkplek met twee ruime oefenzalen en vier behandelkamers’, vertellen ze met gepaste trots. ‘We kunnen nu de mensen naast in Diever, ook in Dwingeloo dichtbij huis bedienen.’

Bij 'Fysioplus' werken zeven fysiotherapeuten. ‘Ieder heeft zijn eigen specialisme’, zo vertelt Monique. ‘In beide vestigingen zijn fysiotherapie, geriatrie fysiotherapie, kinderfysiotherapie en manuele therapie vertegenwoordigd. Ook kunnen patiënten er voor een echo-onderzoek, shockwave-therapie en dry- needling terecht.’ Door de ruime oefenzalen is er bovendien ruimte om onder begeleiding van een fysiotherapeut op basis van een abonnement te sporten.

Dit is vooral geschikt voor diegenen die graag willen bewegen, maar dit niet zelfstandig aandurven of liever in een kleine groep onder deskundige begeleiding willen doen.

Dwingeloo

Een praktijk voor Kinderfysiotherapie kende men Dwingeloo al ruim negen jaar, tot november was deze gevestigd in een ruimte in het Medisch Centrum Dwingeloo. ‘Nu we in Dwingeloo over een eigen pand beschikken waar we alle disciplines kunnen onderbrengen, is in goed overleg met de huisartsen die ook de verhuurders zijn van het medisch centrum de kinderfysiotherapie meegegaan naar de nieuwe locatie. De samenwerking met alle andere disciplines vanuit het Medisch Centrum blijft gewaarborgd. Zo is er multidisciplinair overleg, zijn er afspraken voor jeugd en ouderen en worden er programma’s ontwikkeld binnen de GEZ (geïntegreerde eerstelijns zorg ). Door deze samenwerking is het mogelijk met elkaar te zorgen voor een betere afstemming en kwaliteit van zorg per patiënt. Er zijn bijvoorbeeld gezamenlijke projecten voor patiënten met cognitieve stoornissen, kwetsbare ouderen, depressie, valpreventie, cardiovasculaire klachten en COPD’, zo vertelt Monique.

Sportersspreekuur

Op het gebied van preventie richt 'Fysioplus' zich vooral op de sporters uit Dwingeloo, spreekuren voor leden van zowel de volleybal- als voetbalvereniging bestaan al. Vanaf begin maart wordt er, in samenwerking met psycholoog Ron Julia Root, een speciale training gegeven gericht op stressreductie.

‘In een training van zes lessen, waarin we oefeningen uit de mindfulness training met rustige beweeg-oefeningen en eenvoudige liggende en zittende yoga oefeningen combineren, leert men zich beter ontspannen’, aldus Monique.

Wie benieuwd is wat 'Fysioplus Diever-Dwingeloo' kan bieden of nieuwsgierig is hoe de nieuwe praktijk aan de Bruges 17 er uitziet, is op zaterdag 19 januari tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom tijdens het Open Huis.

Voor meer informatie is een bezoek aan de website www.fysioplusdiever.nl de moeite waard maar ook door te bellen met 0521-593484 wordt antwoord gegeven op al uw vragen.