Echte Bakker Steenbergen staat in de top 10

Meppel - Echte Bakker Steenbergen heeft een 5e plek behaald in de landelijke bakkerscompetitie van de Echte Bakkersgilde. Vooral de oliebollen vielen in de smaak bij de jury.

Meer dan 100 bakkers uit heel Nederland deden mee aan de wedstrijd van de bakkersgilde. Een jury beoordeelde de winkels op onder meer gastvrijheid, sfeer en uitstraling van de bakkerij. Daarnaast werden 17 producten van de bakkers uitgeprobeerd. Deze kregen een cijfer.

Ook was er een productcompetitie, waarbij oliebollen, paasbroden, roomboteramandelstaaf en kersttol werden beoordeeld. De bakkers kozen 3 van de 4 onderdelen uit en van deze cijfers werd het gemiddelde genomen.

De jury bestaat uit specialisten van de Echte Bakkersgilde. Deze beoordelen alle onderdelen en berekenen de gemiddelde score. Er wordt gekeken naar het niveau van alle deelnemers en zo worden de punten in verhouding gebracht.

Echte Bakker Steenbergen behaalde een score van 7.6 en eindigde daarmee op een 5e plek. Vooral de oliebollen kregen veel punten. De winnaar, Van der Steen uit Made, kreeg een 7.9. Sonja Steenbergen van Echte Bakker Steenbergen laat weten erg blij te zijn met de uitslag. ‘We doen ieder jaar mee en klimmen ook steeds een stukje omhoog. Vorig jaar eindigden we op de 7e plek en nu dus 2 plekken hoger. Hopelijk komen we volgend jaar in de top 3. Maar de concurrentie is erg sterk, dus dat is wel een hele uitdaging. De wedstrijd is vooral erg leerzaam voor onszelf.’