Citroën geeft Berlingo nieuw gezicht

Citroën heeft de Berlingo vernieuwd. De derde generatie van het model valt in de smaak. Niet alleen bij consumenten maar ook bij de juryleden van Autobest, die het model fêteerde met de titel ‘Best Buy Car of Europe’.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van Autobest dat de ‘Best Buy’ twee jaar op rij aan dezelfde fabrikant wordt toegekend. Vorig jaar de C3 Aircross, de compacte SUV, nu de Berlingo. Het aanzienlijk gemoderniseerde ontwerp van het model viel in combinatie met zijn technologieën en selectie van de nieuwste generatie motoren in de smaak. ‘Een ware verademing in het segment van de vrijetijdsvoertuigen’, typeerde de Autobest-jury de auto. Die is er als M- en XL-uitvoering, respectievelijk 4,40 en 4,75 meter lang met keuze uit vijf of zeven zitplaatsen.

Levensstijl

Veelzijdig wordt vaak genoemd als het gaat over de Berlingo. Velen zien het model als een ideale partner voor het gezin dat ruimte wenst of voor hun actieve levensstijl. En dat zijn er nogal wat. Meer dan 1,7 miljoen exemplaren zijn er van verkocht. Er door de vernieuwingen zal dat aantal snel toenemen. De eigenschappen waaraan de icoon zijn succes te danken heeft, zijn behalve ruimte ook design en comfort. Compleet met de nieuwe merkidentiteit van Citroën staat de Berlingo nu met een vanafprijs van 28.620 euro in de showroom (Live PureTech 110).

Royaal

De flexibiliteit en de royale binnenruimte zijn nog verder verbeterd. Zo is de Berlingo voorzien van drie eenvoudig wegklapbare, losse achterstoelen en een vlakke vloer tot bij de neerklapbare voorste passagiersstoel. De laadlengte bedraagt 2,70 meter en de bagageruimte is met honderd liter toegenomen (775 liter) ten opzichte van de vorige versie. De XL-variant heeft 1.050 liter bagage-inhoud. De lengtematen zijn 4,40 meter voor de M en 4,75 meter voor de XL. De Berlingo is 1,85 meter hoog wanneer er voor stoere maar praktische dakdragers wordt gekozen.

Platform

De nieuwe Berlingo staat op hetzelfde EMP2-platform waarop onder meer ook de C5 Aircross en C4 Spacetourer zijn gebouwd. Door toepassing van dit platform kunnen er tot wel negentien rijhulpsystemen worden geïntegreerd. Behalve die rijhulpsystemen kan de nieuwe generatie ook vier connectiviteitsystemen omvatten. Onder de motorkap biedt Citroën de nieuwste krachtbronnen waaronder de nieuwe BlueHDi 1.5 dieselmotor en de 1.2 PureTech benzinemotor. Vanzelfsprekend lepelt Citroën het volledig nieuw ontworpen interieur in het veelzijdige model. Denk aan een 8 inch touch screen. Voeg daarbij een panoramadak en de vele opbergmogelijkheden en het mag duidelijk zijn dat comfortabel rijden en/of reizen en veel spullen meenemen samen gaan in de Berlingo. De uitrustingsniveau ’s zijn Live, Feel en Shine.

Comfortabel

Kortom de Berlingo leent zich voor (grote) families en voor mensen met een actieve levensstijl. Het model laat veel bagage toe. De wegligging is Citroën kennende uitstekend en het rijgedrag comfortabel. De Berligo is er ook als bestelauto (Van). De voordelen van de Berlingo hebben ook de Peugeot Rifter en Opel Combo Life want die modellen zijn voorzien van dezelfde basis en carrosserie maar hebben uiteraard de eigen merkidentiteit.

Marktontwikkeling

Het best verkopende Citroën-model in bijna zeventien landen in 2017 is de C3. De Berlingo blijft het tweede best verkochte model van het Franse merk. Moderner en met de stylingaanwijzingen van de meest recent gelanceerde Citroën-modellen, vormt de nieuwe Berlingo een integraal onderdeel van de vernieuwing van het merk. Sinds de lancering in 2018, is de New Citroën Berlingo al besteld in meer dan dertienduizend eenheden en levert het een belangrijke bijdrage aan de verkopen van Citroën.