Winterse struintochten met snert in De Wieden

Wanneperveen - Natuurmonumenten organiseert in februari weer winterse struintochten met snert na afloop. Op zondag 3 februari en zaterdag 16 februari vertrekken er tochten vanaf de werkschuur van Natuurmonumenten nabij Wanneperveen.

Tijdens deze tochten nemen de boswachters van Natuurmonumenten bezoekers mee naar een gebied ten zuiden van Giethoorn wat normaal niet toegankelijk is voor het publiek. De tocht gaat langs stukken trilveen, trekgaten en moerasbos, weg van de normale wandelroutes.

Weg van het gebaande pad

Het is een tocht die gaat om het beleven van De Wieden, het struinen door de winterse natuur. Weg van het gebaande pad waar de rubber laarzen nog echt nodig zijn. Uiteraard krijgen de bezoekers ook uitleg over flora en fauna in De Wieden en de ontstaansgeschiedenis. Na afloop van de tocht staat er een heerlijke knop snert klaar in de werkschuur.

Goed ter been

Deze struintochten duren ongeveer 3,5 uur en zijn alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn. De prijs voor leden van Natuurmonumenten is €12,50 en voor niet leden €17,50 per persoon, inclusief snert na afloop. Vergeet de laarzen en verrekijker niet mee te nemen. De tocht start om 12:30 vanaf Reeënweg 1, nabij Wanneperveen. Kinderen vanaf 10 jaar mogen ook mee struinen, honden echter niet. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten