Kroeg tot Kroegloop met loopgroepen uit Ruinerwold en Ruinen

Ruinen/Ruinerwold - Loopgoep Ruinerwold en loopgroep Ruinen houden op 16 maart de Kroeg tot Kroegloop. Tijdens deze wandeling loop je in 1 rechte lijn over het parcours tussen Ruinen en Ruinerwold. De start en finish is 9 km van elkaar. De deelnemers krijgen de mogelijkheid om voor gereduceerd tarief per Taxi (Ten Heuvel) terug te reizen naar de startplaats. De loop begint om 16.00 uur.

De Kroeg tot Kroegloop gaat in even jaren van de Kastelein in Ruinerwold naar cafe ‘T Wapen van Ruinen en in oneven jaren is dat andersom. Het parcours is geheel verhard en gaat over openbare wegen. Het parcours is niet verkeersvrij. Je dient je dus aan de geldende verkeerregels te houden. Op de drukke oversteekplaatsen staan verkeersregelaars. Te allen tijde dien je de instructies van de verkeersregelaars op te volgen.

Het unieke karakter van deze loop is dat het een goed doel steunt, een groot deel van de startgelden is daarvoor bestemd.

Goede doel

Het goede doel van de loop is dit jaar: PGM (Paardrijden Gehandicapten Meppel). PGM ‘De Baander’ in Meppel is een paardencentrum waar mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking alle disciplines van de paardensport kunnen beoefenen. Afhankelijk van de zwaarte van de beperking kan men gewoon lekker vrij paardrijden of deelnemen aan enkele specifieke rijvormen, zoals mennen, huifbedrijden (liggend) en voltige (gymnastiek te paard). Kortom, ‘De Baander’ is een uniek paardencentrum met als werkgebied Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Meer informatie is te vinden op www.pgmmeppel.nl.

Inschrijven

Deelname is vanaf 16 jaar en inschrijven kan tot 15 minuten vóór de start bij café ‘T Wapen van Ruinen (Brink 17, 7963 AA Ruinen). Bij voorinschrijving online zijn de kosten 7,00 euro en op de wedstrijddag zelf terplaatse kost het 8,00 euro. Een deel van dit inschrijfgeld komt, ten goede aan PGM (Paardrijden Gehandicapten Meppel). Om de opbrengst voor de stichting zo hoog mogelijk te maken heeft de organisatie van de Kroeg tot Kroegloop besloten geen herinneringen uit te delen.

Vragen? Stuur dan een e-mail naar kroegloop@live.nl.