Vrijwilligers gezocht voor evenementen in Dwingeloo

Dwingeloo - Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele organisaties. Zo ook in Dwingeloo. Maar laten ze daar nu een tekort hebben aan mensen die zich vrijwillig willen inzetten. Bijvoorbeeld voor het festival Zomerzinnen en de Keramiekmarkt Noord-Nederland. Hoog tijd voor actie dus.

Dwingeloo staat ook dit jaar weer bol van de activiteiten. En dat worden er steeds meer. Zo heeft sinds 2018 ook het literaire festival 'Zomerzinnen' een vaste plaats op de Dwingeler evenementenagenda gekregen. De dagactiviteit die een aantal jaren uit het dorp verdwenen was, trok vorig jaar zo'n 1.500 bezoekers.

Vrijwilligers van stichting Camras openden die dag, op verzoek van de organisatie van Zomerzinnen, voorafgaand aan het festival ook de Dwingeloo Radiotelescoop voor het publiek. Daarmee speelde de organisatie in op één van de kenmerken van Dwingeloo. Het dorp heeft door de aanwezigheid van de radiotelescoop een sterke band met sterren. En juist sterren speelden weer een rol in het festivalprogramma van Zomerzinnen. Belangstellenden maakten van die gelegenheid goed gebruik. 

De Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo die elk jaar op Hemelvaartsdag in Dwingeloo gehouden wordt, spant qua aantal bezoekers nog altijd de kroon. Jaarlijks passeren op Hemelvaartsdag zo'n vijfduizend belangstellenden de kassa. Dat zowel de bevolking als de ondernemers in het dorp hier ontzettend blij mee zijn mag duidelijk zijn. 

Keerzijde

Maar het succes heeft ook een keerzijde. Om Dwingeloo op deze wijze op de kaart te blijven zetten en een en ander te kunnen blijven organiseren, zijn er veel vrijwillig helpende handen nodig. En juist die ontbreken. ‘Ze zijn er gelukkig wel’, zo zegt organisator van de keramiekmarkt Ans Klok, ‘maar niet voldoende. Willen wij de evenementen goed kunnen organiseren, dan moeten er echt nieuwe vrijwilligers bijkomen.’

De organisatie van Zomerzinnen en de Keramiekmarkt zoekt daarom mensen die een dag(deel) willen helpen. Zomerzinnen vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 juni. Hiervoor zijn vrijwilligers nodig op vrijdagmiddag 21, zaterdagmorgen 22 en zondagmorgen 23 juni. Voor de Keramiekmarkt op 30 mei (Hemelvaartsdag) is er nog plaats voor een helpende hand bij het opbouwen van de markt, de kaartverkoop en -controle.

‘Wie de groepen vrijwilligers wil komen versterken, kan zich bij aanmelden’, zegt Ans Klok uitnodigend. Het enige dat belangstellenden te hoeven doen, is even bellen naar 0521-592468 of een e-mail sturen naar ans.klok@ziggo.nl.’