De Reest en EZC blijven in balans na knotsgekke slotfase

Meppel - Wie dit weekend de uitslagenlijst van de landelijke derde bondsklasse heeft bekeken, moet direct de uitslag van de wedstrijd De Reest-EZC in het oog zijn gesprongen. De eindstand 11-11 werpt dan ook meteen de vraag op wat zich afgelopen zaterdag allemaal in Bad Hesselingen heeft afgespeeld.

De Reest is namelijk een van de minst scorende ploegen in deze competitie, maar incasseerde daarentegen ook zeer weinig tegendoelpunten. Lange tijd leek het er zaterdag op dat de Meppelers geen vuist konden maken en het onderspit zouden delven tegen de ploeg uit Enschede. In de slotminuut had De Reest zelfs nog de volle winst kunnen pakken, maar EZC had het laatste woord en scoorde negen seconden voor tijd - mede gelet op het spelbeeld - de terechte gelijkmaker.

Gedisciplineerd

In de heenwedstrijd in Enschede was De Reest met 4-14 nog heer en meester geweest, maar EZC is als vanouds bezig met een sterke tweede seizoenshelft. De Meppelers speelden in deze return dan ook vanaf het begin gedisciplineerd en namen met 2-0 direct afstand. De doorgaans zo betrouwbare sluitpost Martijn Schuring beleefde echter een ongelukkige zaterdagavond. Zo grabbelde hij de 2-1 in eigen doel en vlak daarna kwam EZC op 2-2. Vanaf die treffer ontstond een ander spelbeeld.

EZC speelde slimmer en met meer overzicht, terwijl De Reest erg onrustig waterpolo liet zien. De thuisploeg werkte er weliswaar hard voor, maar stapelde fout op fout. In reguliere aanvallen maakte EZC goed gebruik van een aantal sterke en vooral behendige spelers. Vooral door dit laatste leek De Reest langzaam maar zeker de wedstrijd uit handen te geven. De Meppelers bleven qua scores wel redelijk in het spoor, maar EZC behield langdurig een doelpunt voorsprong; enerzijds door slimme goals, anderzijds door onoplettendheid in de verdediging van De Reest.

Cruciale score

Halverwege de vierde periode kwam EZC op 9-10 en werd duidelijk dat de volgende score cruciaal zou zijn. Met nog 1 minuten en 47 seconden te spelen kreeg De Reest de eerste opgelegde kans, via een man-meersituatie. Deze werd echter bijzonder slecht uitgespeeld en in de directe tegenaanval forceerde EZC eveneens een ‘manmeer’. Ook de Tukkers bleken niet in staat om wedstrijd definitief te beslissen.

In een knotsgekke slotminuut scoorde vervolgens William Bijker alsnog de 10-10 en forceerde Job Voogt een strafworp, die Richard Kamphuis onberispelijk binnenschoot. Met nog 40 seconden te gaan, had De Reest ineens drie punten in handen. Toen Job Voogt 20 seconden voor tijd alleen voor de EZC-keeper opdook en de 12-10 in zijn handen had, leek De Reest definitief als winnaar uit de bus te komen. Voogt bezweek echter onder de druk. Typerend voor de gehele wedstrijd was dat De Reest zich vervolgens liet verrassen en dat EZC met de 11-11 het laatste woord had.

 

Coach Michel van den Hoofdakker kon er na afloop geen touw aan vastknopen. ‘Allereerst vergeten we gewoon drie punten te pakken. Daarnaast laten we het voor een groot deel in de wedstrijd liggen op polo-intelligentie.’

Doelpunten De Reest: Richard Kamphuis 4, William Bijker, Martijn Meijer, Job Voogt, Maarten Flederus, Wim Bisschop, Walter van Dongen en Thijs Zeegers (allen 1).