Johan Frisoschool in Koekange is gezond

Koekange - De Prins Johan Frisoschool in Koekange heeft het vignet Gezonde School ‘Voeding’ behaald. Daarmee laat de school zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de Prins Johan Frisoschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Twee certificaten

De Prins Johan Frisoschool heeft nu al twee themacertificaten voor de gezonde school behaald. In 2017 is het themacertificaat ‘Bewegen en Sport’ behaald. ‘We hebben dit behaald door drie maal per week fruit te eten, smaaklessen te volgen, door ons lunch- en traktatiebeleid af te stemmen op gezonde voeding en leerlingen een aantal malen te verrassen op een gezond toetje tijdens maaltijden.’

Ook doet de school veel aan sport. Op 12 februari gaan de leerlingen van groep 7/8 schaatsen in Heerenveen. Een aantal leerlingen ontvangt hierbij van hun ouders, kennissen en familieleden een vast bedrag per rondje. De opbrengst is voor de actie ‘Schaatsen voor water’. Hiermee worden in Afrika weer dorpen voorzien van drinkwater.