MSC-Amslod verliest uit bij koploper

Zieuwent - De Meppeler hoofdklasser MSC-Amslod heeft zondagmiddag niet voor een stunt kunnen zorgen tegen koploper RKZVC. In Zieuwent gingen de Meppelers met 4-2 onderuit.

Met de 5-2 thuiszege op RKZVC nog vers in het geheugen dacht MSC-Amslod deze zondag dat er ook in de uitwecdstrijd wat te halen viel tegen de sterke debutant in de hoofdklasse A. De Meppelers kwamen bedrogen uit en moesten hun meerdere erkennen in de sterke aanval van de thuisploeg.

Te veel fouten

Al vroeg in de wedstrijd nam RKZVC een voorsprong.  Het was Jens Schutten die na goed afleggen van Wout Blasman de 1-0 achter keeper Raimon Benjamins schoot. Een kwartier later stond het al 2-0. Nu zette Schutten voor en rondde Blasman af. MSC probeerde wel onder de druk van de thuisploeg uit te komen, maar maakte te veel fouten. Toch scoorde het in de 35e minuut de 2-1 via Remco Hof. DIe was alert bij een afvallende bal, na een corner. Toen vlak voor rust Jim Veltmaat uit een vrije trap voor 2-2 zorgde, leken de Meppelers helemaal terug in de wedstrijd.

Na rust bleef de thuisploeg rustig. MSC had het betere van het spel, maar RKZVC bleef levensgevaarlijk. Het kreeg ook og eens hulp van de scheidsrechter die wel heel eenvoudig een penalty toekende, na een duel waarbij Remco van Keulen was betrokken. Sjors Storkhorst miste echter vanaf elf meter. Uiteindelijk werd het toch 3-2 toen Storhorst Van Lingen liet staan en de bal achter de kansloze Benjamins schoot: 3-2. Toen Waldo Rhebergen een kwarter voor tijd Schutten in een kansrijke positie bracht en het 4-2 werd, was het Meppeler verzet gebroken.