Plankenkoorts Nieuwleusen haalt 2000 euro op voor Alpe d’HuZes

Nieuwleusen - De benefietvoorstelling van toneelvereniging Plankenkoorts voor de Alpe ‘d HuZes in’t Witte Peerd heeft zaterdagavond 2000 euro opgebracht.

Alpe d’HuZes is de stichting die nauw samenwerkt met het KWF en geld inzamelt om kankeronderzoek mogelijk te maken. De toneelgroep hield voor de derde keer een voorstelling voor dit doel. In de vorige edities werd 1900 euro en 2000 euro opgehaald. Marcel Brasjen, voorzitter van Plankenkoorts Nieuwleusen, gaat op 6 juni voor de derde keer deelnemen aan Alpe D’HuZes.

Voorstelling

Brasjen wil met zijn team D211 zoveel mogelijk geld ophalen. Hij gaat de mythische Alpe d’Huez zes keer op één dag beklimmen. Hij organiseerde, samen met zij toneelvrienden, de benefietvoorstelling. Het evenement was al sinds 27 november uitverkocht. In een afgeladen Witte Peerd in Nieuwleusen voerde Plankenkoorts Nieuwleusen voor de laatste keer dit seizoen de klucht ‘Laat mij maar lekker zitten’ van Peter Damen op.

Opbrengst

De opbrengst van deze avond bestond uit de recette van de kaartverkoop. Het overige bedrag moest opgehaald worden vanuit de grote verloting aan het eind van de avond. De gehele middenstand van Nieuwleusen en omstreken stelde prijzen ter beschikking. Uiteindelijk leverde dit een bedrag van 2000 euro op.