Kringloop Lua opent lunchroom

Meppel - De zaken gaan goed bij Kringloop Lua in Meppel. Dagelijks brengen veel mensen een bezoek aan de grootste kringloop van het noorden. Vanaf maart kunnen ze er ook terecht voor een heerlijke lunch, want dan opent een restaurant in het pand aan de Paradijsweg 6a.

‘Het idee om een restaurantje te openen, was er al vanaf het begin. Maar we zaten toen zelf middenin een verhuizing en aan de inrichting van de kringloop hadden we onze handen vol’, zegt Marieke Lubbers, penningmeester van Stichting Lua. Nu alles op de rit is en mensen de winkel weten te vinden, is het tijd om vorm te geven aan een lunchroom.

Daarvoor is Stichting Lua een samenwerking aangegaan met Cosis. ‘De lunchroom wordt helemaal gerund door cliënten en begeleiders van Cosis. Zij serveren koffie, thee, soep en belegde broodjes.’

Het restaurant is gevestigd in hetzelfde pand als Kringloop Lua. ‘We hebben een gedeelte van de winkel ingericht als lunchroom. Het is er lekker verwarmd en het meubilair komt uit de winkel. Dat is natuurlijk ook te koop’, zegt Lubbers.

Handjes nodig

Marieke en haar man Dick Lubbers komen momenteel handen te kort in de kringloopwinkel. ‘We kunnen de drukte momenteel nét aan, maar het houdt niet over. Het zou fijn zijn als mensen willen helpen. Klantvriendelijkheid, oog voor waardevolle spullen en ‘een klein beetje Danoontje Power’ zijn belangrijk bij Kringloop Lua.

Interesse? Neem contact op met Stichting Kringloop Lua via: 0522-230335.