Woonconcept houdt inloopavond over nieuwbouw Dahliastraat

Meppel - Woonconcept wil nog dit jaar starten met de bouw van 25 nieuwe woningen aan de Dahliastraat. De woningen moeten komen op de groenstrook tussen de buurt Ezinge en het onderwijspark Ezinge.

De grond heeft een maatschappelijke bestemming. Maar nu het onderwijspark is gerealiseerd, blijkt deze grond hiervoor niet nodig. Daarom wil Woonconcept er graag woningen bouwen.

‘Er is behoefte aan goede eengezinswoningen en deze centrale locatie, dichtbij voorzieningen, is ontzettend geschikt’, vertelt Hans Veldman, projectleider bij Woonconcept. ‘De huurprijs blijft onder de huurtoeslaggrens en de woningen worden energieneutraal.’

Inloopavonden

Met de buurt is, tijdens een eerdere inloopavond, gesproken over de mogelijkheden en hun wensen. Voorkeuren en aandachtspunten zijn opgehaald en verwerkt in het plan. Dit bestemmingsplan ligt er inzage bij de gemeente Meppel.

Op maandag 25 februari houdt Woonconcept een nieuwe inloopavond. De nieuwbouwplannen worden dan gepresenteerd. Omwonenden en geïnteresseerden kunnen dan ook meepraten en vragen stellen over de bestemmingsplanprocedure. Ook de gemeente Meppel is aanwezig. De inloopavond is van 19.30 tot 20.30 uur in buurthuis Ezinge.