Leerlingen Stad & Esch maken kennis met kunst tijdens Cultuurdagen

Meppel - Bij Stad & Esch werd vorige week de eerste editie van de Cultuurdagen gehouden. Elk leerjaar stortte zich één dag in kunst en cultuur. Daarbij volgden ze workshops en woonden ze voorstellingen bij.

Er stonden workshops als writing, goochelen, film acteren, theatersport, zeefdrukken en streetbeats op het programma. Het is de bedoeling dat de leerlingen op deze manier door de jaren heen tijdens de Cultuurdagen te maken krijgen met verschillende kunstdisciplines. Iedereen, van leerlingen tot docenten, was bezig met kunst. Daardoor ontstond een samensmelting van kunstzinnige activiteiten.

De voorstellingen van dit jaar waren per klas verschillend. De voorstelling van klas 1 ging het circus, klas 2 kreeg een voorstelling 'Raps and Taps', klas 3 over 'Marktplaats Miljonairs', klas 4 ging met Eddy Zoëy en zijn band dwars door de Nederlandse popgeschiedenis, en leerlingen uit klas 5 en 6 konden bij de voorstelling 'Close Call' met hun mobiele telefoon zelf meespelen in een heus orkest.

Dit was de eerste keer dat Stad & Esch de Cultuurdagen organiseerde, en de school hoopt dat het volgend jaar weer kan plaatsvinden.