Winnaars ontvangen Valentijnsboeket

Meppel - De winnaars zijn bekend! Ruim 130 mensen deden mee aan de Valentijnsactie van de Meppeler Courant en Bloemen Petersen. Vandaag namen de 6 winnaars een mooie bos bloemen in ontvangst.

Er kwamen vele ontroerende, vrolijke, liefdevolle en grappige nominaties binnen. De 1 gunde zijn of haar ouders een bloemetje, de ander bedankte een vriend, buurvrouw of collega. Kortom: kiezen was voor de redactie bijna onmogelijk. Toch is het gelukt om 6 genomineerden blij te maken met een bloemetje:

Klaas en Rimke Veenstra

Karin Prins wil haar schoonouders bedanken met een mooie bos bloemen. Klaas en Rimke Veenstra uit Nijeveen hebben Karin de afgelopen periode ontzettend geholpen. ‘Ze hebben behangen, geverfd en veel andere klusjes gedaan in de woning van mijn vriend. Daarvoor zijn Cornelis en ik hen erg dankbaar. Ze verdienen het om in de bloemen gezet te worden!’

Klaas en Rimke zijn blij verrast met de bloemen en laten weten dat ze met alle plezier hebben geholpen met klussen.

Dick en Stien Hagen

De ouders van Yvonne Lensen hebben wel een bloemetje verdiend. Op 20 december vorig jaar brak er brand uit in woning de woning van Dick en Stien Hagen aan de Zuiderlaan. ‘Ondanks hun hoge leeftijd (85 en 81 jaar) proberen ze er nog het beste van te maken’, schrijven Yvonne en haar man Roelof. Ze keren niet meer terug naar hun vorige woning, waar naast de vele dierbare- , nu ook nare herinneringen liggen. ‘Mijn ouders doen er alles aan om positief te blijven, zelfs nu mijn moeder ernstig ziek is. Die positiviteit bewonder ik enorm.’

Dick en Stien namen het Valentijnsboeket dankbaar in ontvangst.

Fannie Hafkamp

Kirsten Oosting geeft het Valentijnsboeket aan haar moeder Fannie Hafkamp. ‘Mijn moeder is 1,5 jaar geleden bij mijn oma ingetrokken om voor haar te zorgen. Ze heeft toen haar baan opgezegd. Onlangs is mijn oma overleden en dat betekent dat mijn ouders weer moeten verhuizen. In deze moeilijke tijd hebben ze dan ook wel een opkikkertje verdiend.’

Fannie wist donderdagmiddag nog niet dat ze een boeket kreeg. Deze nam ze ‘s avonds in ontvangst.

Ricardo Hilberink

Marion Hilberink heeft net haar laatste chemo-behandeling doorstaan. Nu is het tijd voor bestraling en daarna is het hopen op een spoedig herstel. De man van Marion, Ricardo, steunt haar ontzettend in deze moeilijke tijden. Omdat het ook voor hem niet makkelijk is, verdient hij een Valentijnsboeket.

Ricardo wist overigens van niets, toen hij door zijn vrouw naar Bloemen Petersen werd gelokt. Hij vond het een ontzettend mooi gebaar van Marion.

Gea Nijboer

De moeder van Melanie Nijboer wordt over 3 weken geopereerd aan haar heup. Ze vindt dat best spannend en om haar een hart onder de riem te steken, geeft Melanie haar een mooie bos bloemen. ‘Ik wil haar in het zonnetje zetten en laten weten dat ik hoop dat alles goedkomt en ze na de operatie weer goed kan lopen, zonder pijn.’ Melanie overhandigde donderdag een bos met rode, witte, paarse en roze tulpen aan haar moeder Gea.

Majanka Heesemans

Majanka Heesemans wordt in het zonnetje gezet door Gineke Meering. ‘Majanka is al 30 jaar mijn vriendin en sinds kort ook mijn bedrijfspartner. Zo’n samenwerking aangaan, kan alleen maar als je elkaar voor de volle 100 procent kunt vertrouwen en dat is het geval.’ Gineke bedankt haar vriendin op Valentijnsdag voor dit vertrouwen en haar vriendschap.

De vriendinnen kwamen het Valentijnsboeket donderdag samen ophalen bij Bloemen Petersen.