Welkoop geeft dieren de ruimte met De Hooibergh

Meppel - In Welkoop Meppel staat sinds deze week een echte Hooibergh. De winkel geeft haar dieren zo de ruimte om lekker te leven.

In De Hooibergh worden ze met liefde verzorgd door de medewerkers. Welkoop Meppel is met de komst van De Hooibergh gestopt met de verkoop van levende dieren.

Verblijf

‘Dieren in kleine verblijven houden is niet meer van deze tijd’, zegt Rutger-Jan Smook bedrijfsleider van Welkoop Meppel. ‘We zijn bij Welkoop allemaal dol op dieren en verzorgen ze met veel plezier. En hoewel we met de oude verblijven voldeden aan de regelgeving hebben we besloten te stoppen met verkoop. De dieren die we nu hebben, mogen hier blijven. Met een fijn binnenverblijf en een ruime ren hebben onze konijnen vanaf nu alle ruimte die ze nodig hebben. Ook zitten ze nu niet meer alleen in een hokje, maar gezellig samen. En door dieren ter plekke een prettige leefomgeving te bieden, zijn we nog beter in staat om deskundig advies te geven.’

De Hooibergh

In en om De Hooibergh is van alles te doen. Alle dieren mogen geaaid en geknuffeld worden en klanten en/of hun kinderen kunnen iedere dag om 10.00 uur en 16.00 uur helpen bij het voeren. Verder is het mogelijk om verjaardagsfeestjes te organiseren bij De Hooibergh met onder andere slingers, worteltaart, dierenkoekjes en konijnen knuffelen. Daarnaast organiseert Welkoop regelmatig workshops over de verzorging en gezondheid van (huis)dieren.

Op zaterdag 23 februari om 13.30 uur wordt De Hooibergh geopend.