Laser ongewenste haren definitief weg

Meppel - Epileren, harsen en scheren: het is allemaal mogelijk om ongewenste haargroei op je gezicht of lichaam te verwijderen, maar dat zijn allemaal tijdelijke oplossingen.

Voor een permanente haarreductie is een laserbehandeling bij de Laserontharingskliniek in Meppel de meest effectieve behandelwijze.

De laserontharing wordt uitgevoerd met de innovatieve Light-Sheer Diodelaser. ‘Deze methode onderscheidt zich door één belangrijk punt van andere ontharingstechnieken en dat is de IPL of Lichtflits,’ vertelt filiaalmanager Miranda Mans. ‘De Lightsheer Diodelaser produceert een zeer geconcentreerde lichtstraal die de haarwortel vernietigt zonder schade aan te brengen aan de huid. Ongewenste haargroei is op die plaats vervolgens niet meer mogelijk.’ De Laserontharingskliniek zorgt er voor dat een beharing in 3 tot 6 behandelingen gegarandeerd en definitief verwijderd is. Herhalingsbezoeken zijn na afloop dus niet nodig.

Voor mannen en vrouwen

De kliniek biedt uiteenlopende trajecten voor mannen en vrouwen. ‘Mannen bezoeken de kliniek met name voor het laten wegnemen van overdadige lichaamsbeharing op hun rug en vrouwen ondergaan de behandeling veelal uit cosmetische overwegingen of op medische indicatie. Overbeharing in het gezichtsveld kan een sociaal beperkende en psychisch belastende uitwerking hebben op iemand. Dankzij een laserbehandeling behoren deze klachten definitief tot het verleden. Bovendien worden behandelingen aan het gezicht vergoed door de zorgverzekeraar.’

De behandelingsduur is afhankelijk van de omvang van de ingreep. ‘Het bestralen van een bovenlip neemt niet meer dan een kwartier in beslag. Een groter deel van het lichaam, zoals de rug, kan ruim een uur duren. Een lasersessie laat geen visuele sporen na. Bovendien is het laseren pijnloos en volledig zonder risico’s voor de gezondheid. Na afloop kan men zich weer bezig houden met de dagelijkse gang van zaken.’

De Laserontharingskliniek is in 2005 van start gegaan in Apeldoorn en in de afgelopen jaren zijn daar 6 locaties in Nederland bij gekomen. De Laserontharingskliniek in Meppel is gevestigd aan de Brouwersstraat 6. De kliniek wordt geleid door Miranda Mans.

Meer informatie is te vinden op www.ontharingskliniek.nl.