Auteur Jan Brokken geeft lezing

Meppel - Auteur Jan Brokken is woensdagavond 6 maart om 20.00 uur te gast bij Riemer Barth Boekhandel in Meppel om een lezing te geven.

Afgelopen oktober verscheen zijn boek ‘De Rechtvaardigen’, waarin het leven van de Nederlandse consul Jan Zwartendijk centraal staat. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte Zwartendijk een manier om duizenden Joodse vluchtelingen het leven te redden. Hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden ze met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden in een meeslepend epos. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

In 2004 verscheen zijn autobiografische roman Mijn kleine waanzin. Vier jaar later publiceerde Brokken ‘In het huis van de dichter’, over zijn vriendschap met de Russische meesterpianist Youri Egorov. Met ‘Baltische Zielen’ schreef Jan Brokken een baanbrekend en grensverleggend boek.

Meer informatie over de lezing is te vinden op www.boekhandelriemer.nl of telefonisch via 0522 252636.