Volle bak bij optreden El Jakim

Zuidwolde - De Hervormde Kerk in Zuidwolde zat zaterdag helemaal vol. Honderden bezoekers kwamen luisteren naar gospelkoor El Jakim tijdens de presentatie van hun eerste cd met de titel Licht. Diverse muzikanten op trompet, klarinet, piano, orgel, slagwerk en percussie begeleidde het 40-koppige koor.

Tijdens het optreden stralen de koorleden zichtbaar, net als voorzitter Johan Carsouw wanneer hij na afloop terugblikt op het cd-debuut: ‘Het was een prachtige avond en een droom die uitkomt. We hebben er een dik jaar met elkaar aan gewerkt. We zijn er als koor ook door gegroeid, met veel dank aan onze dirigent Harold Kooij die ons enorm inspireert. We zijn blij en dankbaar dat we dit project met elkaar hebben mogen doen.’

Professioneel

Tijdens het concert werden alle nummers van de cd ten gehore gebracht. Bekende opwekkingsliederen als Ik bouw op U en Ik zal er zijn, maar ook enkele arrangementen van Nederlands- en Engeltalige gospelliederen gemaakt door Harold Kooij waaronder het prachtige Stil en de gospel In your arms. Ook waren er enkele samenzangnummers: het Opwekkingslied Tienduizend redenen en het voor kerkgangers bekende Lichtstad met Uw paarlen poorten werden in volle borst door de aanwezige meegezongen.

De muzikale ondersteuning was in handen van veelal professionele muzikanten. De begeleiding op trompet door Ronald Ruiter, op klarinet door Mirjam Otten, het piano- en orgelspel van Hendrik van Veen, het slag- en percussiewerk van Gertjan Nagel, de synthesizerbegeleiding en muzikale piano-intermezzo’s van Harold Kooij maakten het optreden helemaal af.

Salzburg

Dirigent Harold Kooij die het Zuidwoldiger gospelkoor nu anderhalf jaar leidt noemt het optreden een mijlpaal. ‘Het is een voorrecht om voor het koor te staan. De koorleden hebben heel hard gewerkt, waren altijd betrokken en hebben echt kwaliteit. Ik krijg de dynamiek van mijn aanwijzingen terug, dat is heel mooi om te zien. We zijn een goede match.’ Op de vraag of er meer van dit soort projecten op stapel staan, kan Kooij al voorzichtig enthousiast zijn: ‘We proberen een studiereis naar Salzburg te organiseren en ik hoorde vanavond al geluiden over een combinatie-optreden met het Christelijk Mannenkoor uit Stadskanaal dat ik ook dirigeer.’

De cd is te koop via gospeleljakim@gmail.com en via de koorleden.