Bibliotheek Vledder ontvangt Chris de Stoop

Vledder - De Vlaamse schrijver Chris de Stoop verzorgt op maandagavond 18 maart een lezing in de bibliotheek Vledder rond zijn nieuwste boek ‘Wanneer het water breekt’.

Het is het waargebeurde verhaal van een visser, die in 1981 met een groep medevluchters in een kleine boot hun vaderland Vietnam ontvlucht. De Stoop volgt de vluchtelingen die in België een nieuw leven moesten opbouwen. Het geeft een goed en indrukwekkend beeld van wat migratie betekent voor de migrant.

De Stoop kreeg al veel bekendheid met zijn boek ‘Dit is mijn hof’, waarin de neergang van de boeren en de spanning tussen boerenland en de ‘nieuwe natuur’ beschrijft. Het zijn beelden uit zijn eigen ervaringen in zijn geboortestreek de Wase polder, waar hij in 1958 geboren werd. Het werd het boek van de maand bij DWDD en hem werd de Vlaamse Boekhandelsprijs toegekend.

Spanningsveld

De boeken van Chris de Stoop hebben doorgaans een maatschappelijk spanningsveld als oorsprong. Hij debuteerde in 1992 met een geruchtmakend boek over internationale vrouwenhandel (Ze zijn zo lief meneer), schreef over illegalen in Europa, het drugsmilieu, de opoffering van zijn woonplaats Doel voor de havenuitbreiding bij Antwerpen, een Albanese sekswerker, vuurwerkmakers, de genocide in Rwanda en de eerste westerse zelfmoord-terroriste.

De presentatie in Vledder is op 18 maart om 20.00 uur. Entree is € 8,- en voor leden van de bibliotheek €6,-, kaarten reserveren via www.schrijversfestival.nl en bibliotheek Vledder info@bibliotheekvledder.nl of tel. (088) 0128475.