Mitsubishi Eclipse Cross: dé caravantrekker

Meppel - ‘Mitsubishi Eclipse Cross is dé caravantrekker!’, zegt verkoopadviseur Stephan Prins van Autobedrijf Herman Jubbega in Meppel.

Alle uitvoeringen mogen minimaal 1.600 kilogram trekken. Dankzij de 1.5 turbo benzinemotor met 163 pk mag de Eclipse Cross 1.600 kg trekken. Trekkracht is heel belangrijk om de steeds luxere en daardoor zwaardere caravans mee te kunnen nemen.

Stephan Prins: ‘De hoge instap zorgt ervoor dat de auto voor een heel brede doelgroep een prima keuze is. Ouderen, maar ook gezinnen kunnen met deze Eclipse Cross uitstekend uit de voeten.’

Ideale metgezel

Er is keuze uit een handgeschakelde 6 versnellingsbak of een comfortabele CVT automaat. De CVT is een ideale metgezel om een caravan te trekken, omdat deze automaat altijd het maximale koppel opzoekt. Dankzij de turbomotor is dit in een heel breed toerengebied beschikbaar en hoeft de motor niet veel toeren te maken.

Heel handig is de flexibele achterbank. Daardoor kan worden gekozen voor extra beenruimte of extra kofferruimte. Stephan Prins: ‘Het slimme van de auto zit in allerlei snufjes die standaard in de auto zitten.’

Veiligste auto

In de klasse van de compacte SUV’s is de Eclipse Cross uitgeroepen tot de veiligste auto, mede doordat de bestuurder wordt gewaarschuwd als hij buiten de rijbaan dreigt te raken, maar ook als andere weggebruikers zich in de blinde hoek bevinden. De adaptive cruise control reageert als de voorganger vaart mindert of zelfs vol op de rem gaat staan. Een noodstopsysteem helpt de bestuurder om kop-staartbotsingen te voorkomen.

De huidige modellen staan rijklaar in de showroom vanaf € 29.990,-. Een CVT automaat is er vanaf € 31.990,-. Herman Jubbega heeft extra Eclipse Cross-en ingekocht om zo de aankomende BPM verhogingen te voorkomen. Profiteer nu van dit BPM voordeel.

Interesse? Maak een proefrit. Herman Jubbega, Blankenstein 520, 7943 PA Meppel

www.hermanjubbega.nl