The Grand East gaat De Plataan 'testen'

Meppel - De Muziekcoöperatie Meppel wacht vrijdag 15 maart een spannende avond. Met een optreden van de Overijsselse band The Grand East wordt dan Cultureel Centrum De Plataan ‘getest’ als nieuwe locatie voor popconcerten die het collectief sinds enkele jaren in Meppel op poten zet.

Tot voor kort was het technieklokaal van Stad & Esch Zuideinde het vaste podium, maar vanwege klachten over geluidsoverlast koos De Muziekcoöperatie eieren voor haar geld en ging op zoek naar een nieuwe locatie.

Swingende predikant

Met The Grand East staat gelijk een uiterst opwindende live-act op het podium van De Plataan aan de Vledderstraat. De formatie uit Diepenheim bouwde de afgelopen jaren een stevige podiumreputatie op met geestdriftige, dampende rock’n soul vol daverende uitspattingen. Onder leiding van een frontman met de bezieling van een swingende predikant speelden ze met veel succes op meer dan veertig festivals en deden ze twee keer een tour langs het Nederlandse clubcircuit. Debuutplaat ‘Movano Camerata’ (2016) werd al met alle lof ontvangen, maar ook hun recente album ‘What A Man’ mag op lovende kritieken rekenen.

In het voorprogramma staat de band Boogie Monster.

Kaartverkoop

De zaal gaat om 20.30 uur open. De entree in de voorverkoop is 12,50 euro per persoon. Aan de deur kost een ticket 15 euro. Meer informatie is te vinden op www.muziekcoöperatie.nl.