Vollenhoofsch Fanfare geeft prachtig voorjaarsconcert

Vollenhove - De Burght was zaterdag het sfeervolle toneel voor het jaarlijkse voorjaarsconcert van de Vollenhoofsch Fanfare. De avond werd gevuld met alles wat de verschillende geledingen te bieden hebben.

De slagwerkgroep liet twee stijlen horen – mét en zonder de melodische instrumenten – en is daarmee uniek. De jeugdslagwerkers lieten daarnaast horen met klankbuizen (boomwhackers) mooie melodieën te kunnen maken en de gehele slagwerkgroep speelde een ‘spontane’ versie van de pophit Cup Song. De concertfanfare liet afwisselende stijlen horen, van prachtige filmische muziek en een Britse mars, tot temperamentvolle Latin met soli van verschillende spelers. De klankkleur van het orkest zorgt ervoor dat alle stijlen direct ‘eigen’ klinken. Bij zowel de slagwerkgroep als de concertfanfare werd gezamenlijk opgetreden met de jeugdsecties.

Muzikanten Jan Bos en Erik Bos ontvingen een speldje, omdat ze veertig jaar lid zijn van Vollenhoofsch Fanfare. Voorzitter Harm Ziel dankte hen voor hun jarenlange inzet voor de vereniging, zowel binnen en buiten het bestuur. Daarnaast was er een speciaal cadeau voor Erik van der Weerd, dirigent van de concertfanfare. Omdat hij 12,5 jaar het orkest leidt, kreeg hij van de leden een tot lamp omgebouwd blaasinstrument.

Na deze succesvolle avond begint Vollenhoofsch Fanfare de voorbereidingen aan het marsseizoen. Het korps zal veel in de regio optreden. Om dat te kunnen blijven doen is de vereniging aan het sparen voor nieuwe marsuniformen. Hiervoor neemt Vollenhoofsch Fanfare deel aan de komende Rabobank Clubkasactie.