Werkgroep Goed Leven houdt symposium in Balkbrug

Balkbrug - De werkgroep Goed Leven in Balkbrug, onderdeel van de Coalitie Balkbrug 2015, houdt op 23 maart een symposium met als thema ‘de kracht en noodzaak van vrijwilligers’ in De Lichtbron en MFC ’t Trefpunt.

De werkgroep gaat in op kernvragen als: ‘Wat zijn de uitdagingen voor het dorp?’ en ‘hoe gaan we daarmee om?’ Het symposium duurt van 9.30 tot 15.30 uur. Tijdens de bijeenkomst worden een diverse workshops en centrale lezingen gehouden. Het symposium wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Hardenberg en Stimuland.

Sprekers

De werkgroep heeft een aantal gastsprekers uitgenodigd. Willem-Jan de Gast is schrijver van het Basisboek vrijwilligersmanagement. Barend Rooseboom van de Historische Vereniging Avereest is 23 maart ook aanwezig. Hij deelt zijn ervaringen met het werken met vrijwilligers. Athy Cremer doet verslag van een onderzoek naar ervaringen met zorg.

Vijftien verenigingen uit Balkbrug hebben deelgenomen aan het onderzoek. Cremer hield interviews met de leden en zette de uitkomsten op een rijtje. De afgelopen maanden hebben twee studenten van de studie Toegepaste Gerontologie op Hogeschool Windesheim ook onderzoek gedaan. Zij hebben een aantal ouderen in Balkbrug geïnterviews en zullen de resultaten tijdens het symposium delen. Daarnaast is Coen van der Steeg van WeHelpen aanwezig. Hij maakt een website voor Balkbrug.

Workshops

‘s Middags zijn er workshops van verschillende plaatselijke verenigingen of instanties en kunnen bezoekers de welzijnsmarkt bezoeken. Op deze markt presenteren de verenigingen uit Balkbrug hun aanbod en de mogelijkheden voor vrijwilligers. De toegang, inclusief lunch, is gratis.

Aanmelden kan tot 18 maart via: http://www.infobrug.nl of vul het formulier in bij ‘t Trefpunt.