Hajar El-Kadi wint de voorleeswedstrijd Meppel

Meppel - Hajar El-Kadi van CBS Beatrix heeft woensdagmiddag de voorleeswedstrijd van de gemeente Meppel gewonnen. Ze las voor uit het boek De reuzenperzik van Roald Dahl. Zij vertegenwoordigt Meppel op 17 april tijdens de provinciale ronde.

Elf voorlezers van basisscholen uit de gemeente Meppel zijn met elkaar de strijd aangegaan om kampioen te worden van hun gemeente. Het was volgens de bibliotheek een spannende wedstrijd, het niveau van de kandidaten lag erg hoog en de jury had het moeilijk. Volgens de jury bracht Hajar duidelijk de emotie van het verhaal onder woorden en ze maakte iedereen nieuwsgierig naar de afloop. Daardoor is ze de terechte winnares.

De jury bestond uit Arend Compagner, Ilona Eilert en Annelies de Bruin. De presentatie was in handen van Marinka Wijngaarden.

Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een wedstrijd voor kinderen van de twee hoogste groepen van de basisschool. Het is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Deze organisaties willen hiermee op een leuke manier aandacht vragen voor lezen, leesbevordering en het kinderboek.