Natte opening kabelbaan Van der Woudepark

Nijeveen - Onder barre omstandigheden is woensdagmiddag in het Van der Woudepark in Nijeveen de nieuwe kabelbaan geopend. Wethouder Henk ten Hulscher knipte het lintje door maar liet de eerste zwaaien over aan de kinderen.

De naastgelegen skeelervereniging had de kantine opengesteld voor een kopje koffie. De opening van de kabelbaan ging gepaard met de plaatsing van tien vogelhuisjes. Ook zijn er twee verwijzingsborden opgehangen.

De Dorpsvereniging Nijeveen is bezig om van het Van der Woudepark een natuurlijke speelplek te maken. De kabelbaan is de eyecatcher. Momenteel wordt er achter de schermen gewerkt aan de plaatsing van stepstones, boomstammen en een vlonder. ‘Met de opening van de kabelbaan is nu in ieder geval voor iedereen zichtbaar dat we bezig zijn’, aldus DVN-bestuurslid Marijke van Ramshorst, tevens lid van de werkgroep Van der Woudepark.

Vorige week heeft de Dorpsvereniging overleg gehad met de gemeente over het groenbeheer in het Van der Woudepark. In mei zullen enkele proefstukjes anders beheerd worden.