Tamara de Weijer geeft lezing

Meppel - Huisarts Tamara de Weijer gaf woensdag een lezing, in samenwerking met de bibliotheek en boekhandel Bruna Meppel, in een goed gevulde grote zaal in De Plataan.

Ze is de auteur van de bestseller ‘Eet beter in 28 dagen’. Ze gaf een presentatie en beantwoordde vragen uit het publiek beantwoorden. Aan het eind van de avond konden belangstellenden haar boek kopen en laten signeren.

Als onafhankelijk huisarts heeft zij veel onderzoek gedaan naar de effecten van voeding op (chronische) aandoeningen, zoals diabetes type 2 en hoge bloeddruk. Zij helpt in haar eigen praktijk veel patiënten gezonder en fitter te worden door goed te kijken naar het voedingspatroon en hun leefstijl.

In het tv-programma ‘Hoe word ik 100’ heeft zij de zes deelnemers van het programma begeleid naar een gezondere leefstijl In januari 2017 is ze op de Voedseltop benoemd tot ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Dit actieplan is opgericht om de groenten- fruitconsumptie in Nederland te vergroten bij bedrijven, scholen en kinderdagverblijven.

Zij is regelmatig te gast bij RTL Late Night om over de mogelijkheden van voeding en leefstijl als medicijn te praten en werkt momenteel mee aan het programma Dokters van Morgen van de AVRO-Tros.