Everth en Frenske uit Staphorst te zien in Ik Vertrek

Staphorst - Everth Visscher (61), geboren en getogen aan de Schapendijk in Punthorst, droomt van een Frans château en vindt er een in de Pays de Loire. Samen met zijn vrouw Frenske (61), van oorsprong uit Staphorst, begint hij aan de verbouwing van het oude kasteel.

Maar alles verandert wanneer Frenske ziek wordt. Het echtpaar is zaterdag te zien in het NPO-programma Ik Vertrek. Het paar wordt al bijna drie jaar gevolgd met de camera. Ook in Staphorst zijn veelvuldig opnames gemaakt.

Het echtpaar woonde de laatste jaren in Dedemsvaart. Zelfstandig ondernemer Everth Visscher heeft vijf auto’s en een vrijstaand huis. Maar een Frans château, dát heeft hij nog niet. Door te zoeken naar het ‘goedkoopste kasteel van Frankrijk’ heeft hij zijn droomkasteel in een muisklik gevonden. Ik Vertrek volgt Everth wanneer hij samen met zijn vrouw Frenske aan zijn avontuur in de Pays de Loire begint. Het is een kasteel uit 1904.

Everth heeft grootse plannen. Zo wil hij het château met twintig kamers waar al veertig jaar helemaal niets aan is gedaan omtoveren tot een chambres d’hôtes met minicamping. En dat terwijl Frenske het allemaal maar een gedoe vindt, zo net voordat ze met pensioen gaan. Toch beginnen ze samen aan de klus. Alles verandert wanneer Frenske kanker krijgt en haar behandeling in Nederland moet ondergaan.

Ik vertrek op NPO 1, zaterdag 16 maart om 20:30 uur