‘Eiland in de Verte’ mogelijk ook in Steenwijker theater

De cast van 'Eiland in de Verte'. Foto: Jan Dikken

De reacties op en de belangstelling voor het muzikale theaterspektakel ‘Eiland in de Verte’ op Urk zijn zo goed dat M.O.L. producties (Meenthe Op Locatie) overweegt de voorstelling om te bouwen, zodat het mogelijk wordt de voorstelling dit najaar te spelen in de theaters van Emmeloord, Steenwijk, Kampen en Dronten.

In vier dagen tijd heeft het muzikale theaterspektakel bijna 5000 bezoekers getrokken. De teller bleef steken op 4923 bezoekers. “Je hoopt iets en berekent iets van 4000 als heel goed en dan wordt het 5000. Ja, dat is natuurlijk echt geweldig”, zegt producent Han Evers van Stichting M.O.L. Producties uit Steenwijk. Zaterdag werd de voorstelling overigens nog overvallen door hevige regenval. Dertig minuten moest de voorstelling onderbroken worden. Gelukkig bleef nagenoeg al het publiek zitten en kon de voorstelling hervat worden.

Op zondagavond 26 juni heeft er op de locatie van ‘Eiland in de Verte’ ook nog een unieke samenzang plaatsgevonden. De gemeente en een aantal kerken had gevraagd of de setting van het theaterspektakel gebruikt mocht worden. Ruim 1350 mensen hebben deze samenzang bezocht in de openlucht.

Nieuws

menu