‘Ik ben vooral een verhalenverteller’. Zanger Maurice Mulderij schrijft teksten die tot nadenken stemmen | serie Passie voor Muziek (4)

Tot drie keer toe kreeg hij bij FC Emmen de kans een bestaan als profvoetballer op te bouwen. Tot drie keer toe verliet hij vroegtijdig en via de zijdeur het sportpark aan de Oude Meerdijk, tot frustratie van zijn toenmalige trainer René Hake. Gevoelsmens Maurice Mulderij (37) kon zijn draai niet vinden in de conservatieve en oppervlakkige voetbalwereld. Nu toert hij door het land als singer-songwriter, pianist en theatermaker. ,,Een bijzondere, maar soms ook lelijke wereld”, zegt hij aan de vooravond van een nieuw seizoen.

Maurice Mulderij over zijn muzieksmaak.

Maurice Mulderij over zijn muzieksmaak. Foto: Andre Weima Fotografie

Toch wil hij zijn verhaal vertellen. Dát is zijn drijfveer. Mensen verbinden en mensen ontroeren. Teksten schrijven die tot nadenken stemmen. Zelf komt hij steeds dichter bij de kern. In zijn nieuwe theaterprogramma ‘De Tussentijd’, dat in november in première gaat in Blaricum, stelt hij zich kwetsbaarder dan ooit op. Geen band, geen artiesten als vangnet. Alleen een piano als metgezel op het podium. Heel intens. ,,Ik sta in het theater omdat de mensen dáár naar je luisteren. Ik moet honderd procent geconcentreerd zijn tijdens de voorstelling. Dit wordt mijn meest pure voorstelling, dit is topsport. Er is maar één iemand die het kan verneuken en dat ben ikzelf.”

Nieuws

menu