‘Ik wil graag een verhaal vertellen’. Het wachten is op de doorbraak van Daniëlle Scholing als zangeres | Passie voor Muziek

Ze is op dit moment nog een zangeres zonder podium. Haar voornaamste optredens zijn thuis, voor familie of met de mobiele telefoon in de aanslag om haar zangkunsten vast te leggen. Wie haar Facebookpagina checkt, begrijpt dat oud-collega’s de redactie hebben getipt om Daniëlle Scholing (24) een breder publiek te geven. Prachtige vertolkingen van nummers van Adele, zuiver gezongen met imposante uithalen. ,,Muziek is voor mij echt een uitlaatklep”, zegt ze in haar woning in het buitengebied van Fort. ,,Ik kan er mijn emoties in kwijt.”

Zangeres Daniëlle Scholing

Zangeres Daniëlle Scholing Foto Andre Weima Fotografie

De begroeting is hartelijk. De koffie loopt, vier honden komen al blaffend de woonkeuken binnengelopen. Dit is de plek waar ze is opgegroeid en waar ze nu met haar vriend Maik gelukkig is. In het dagelijks leven is Daniëlle werkzaam in een woonzorgcentrum in Fort en zit ze in het eerste jaar van de opleiding tot verpleegkundige. We spreken elkaar een paar dagen na de vijftigste verjaardag van haar moeder, waar ze samen met haar jongere zus Iris het lied ‘Engel zonder vleugels’ van Glennis Grace heeft gezongen. Ze lacht. ,,Niemand kende dat nummer, iedereen dacht dat ik het zelf had geschreven.”