‘Muziek heeft mijn leven bepaald’ - Gitarist André Meijer uit Steenwijk is nu actief als concertfotograaf | serie Passie voor muziek (3)

Halverwege het gesprek rakelt André Meijer een anekdote op uit lang vervlogen tijden. Een concert van de Engelse rockband Bush, waarbij ook leden van Metallica in de zaal aanwezig zijn. Op een gegeven moment komt drummer Lars Ulrich achter hem staan. Hij zoekt wat beschutting achter de lange Steenwijker om zo uit het gezichtsveld van de uitzinnige muziekfans te blijven. Dan vraagt hij plotseling aan André of hij meegaat om een biertje te drinken. ,,Dat geloof je toch niet? Stond ik daar samen aan de bar met Lars Ulrich.”

Muziek is voor de aimabele Steenwijker André Meijer a way of life.

Muziek is voor de aimabele Steenwijker André Meijer a way of life. Foto: Wilbert Bijzitter

Een warme woensdagmorgen op de Markt in Steenwijk. De zon staat hoog aan de hemel, de temperatuur nodigt uit om een plek in de schaduw te zoeken. Op het terras bij De Heren van de Rechter is het dan al gezellig druk. André (56) komt aanlopen en groet wat bekenden. Hij is een markante verschijning in de stad, een ouwe rocker, vandaag gekleed in een zwart t-shirt van Ozzy Osbourne van Black Sabbath. Het is een van de bands die hij in zijn jeugdjaren heeft ontdekt en eigenlijk altijd is blijven volgen.

Nieuws

menu