‘We brengen emotie en plezier’. Alex Hagedoorn is met Bogey & the Longhorn ‘wereldberoemd in de regio’ | Passie voor muziek

Met de band Bogey & the Longhorn heeft hij al heel wat feesttenten en zalen plat gespeeld. Op dit moment wordt hard gesleuteld aan een nieuwe setlist voor de voorstelling op 20 januari in het Vestzaktheater van De Meenthe in Steenwijk. Zanger Alex Hagedoorn wil nog niet te veel prijsgeven over het repertoire. Vaststaat dat het 7-koppige gezelschap alles uit de kast zal halen om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Dat zijn ze aan hun stand verplicht. ,,In deze regio zijn we wereldberoemd”, schatert Alex.

Alex Hagedoorn.

Alex Hagedoorn. Foto: Wilbert Bijzitter

Een koude herfstochtend in november. Weilanden gaan bedekt onder een dunne sneeuwlaag. Alex (57) zit in zijn kantoor van de drankengroothandel Cordes & Beukers. Imposante gestalte, vriendelijke uitstraling. De koffie wordt geserveerd in een papieren beker. In zijn werkkleding vertelt hij hoe de liefde voor muziek is ontstaan. Terug in de tijd, terug naar zijn jeugd in Sint Jansklooster, waarin thuis vooral naar koren wordt geluisterd, moeder soms een plaat draait van Harry Belafonte en vader een zwak heeft voor geheime zenders. ,,Die liefde heb ik nooit met hem gedeeld.” Als kind luistert Alex naar The Rubettes, Carl Douglas (‘Kung fu fighting’), The Trammps en wordt hij geraakt door de Philadelphia Sound.

Kunstenaar Bertus Halfwerk

Nieuws

menu