‘Wij maken muziek van hoog niveau’. Harry Scholing staat met zijn band Leap Day op Northern Prog Festival | Passie voor Muziek

Hij staat komende zaterdag met zijn band Leap Day op het Northern Prog Festival in dorphuis Uthôf in het Friese Siegerswoude. Het belooft, zo voorspelt bassist Harry Scholing uit Meppel, een feestje te worden voor de echte muziekliefhebber. ,,Het is een uniek festival met bands van hoog niveau, waanzinnig goed georganiseerd.” Naast Leap Day staan optredens gepland van de Utrechtse band Chain Reaktor, Less is Lessie uit Polen en de hoofdact van de dag, Also Eden uit Engeland.

 Harry Scholing

Harry Scholing Foto Wilbert Bijzitter

Harry (62) is inmiddels een doorgewinterde muzikant. Hij is bezig aan zijn vierde jaar als bassist van Leap Day, een band die is opgeklommen tot de top van de Nederlandse progrockwereld. Hun laatste cd ‘Treehouse’ is wereldwijd uitstekend ontvangen. De Meppeler hoopt dat de magie van het album zaterdag terug te horen is tijdens het liveoptreden in Friesland. ,,Wij maken muziek van hoog niveau. Mensen zeggen weleens dat ik zo chagrijnig kijk tijdens een optreden, maar wat wij op het podium doen vergt opperste concentratie. Het is luistermuziek, het ene moment hoor je alleen piano, dan kan het ineens exploderen met prachtige gitaarsolo’s en toetsengeweld. Heel dynamisch. Het is geen festival waar de mensen er doorheen praten of liever een biertje drinken. Dat kan bij ons ook, maar dan in de pauze. Tijdens de optredens is iedereen stil en wordt er geluisterd.”

Status Quo

Nieuws

menu