Concert in Whitton House: Ten Songs of Change in Sacred Places

Concert van componist/pianiste Marion von Tilzer en de celliste/zangeres Maya Fridman. Aangeleverde foto

In Whitton House in Wittelte staat voor 22 januari een concert gepland van de componist/pianiste Marion von Tilzer en de celliste/zangeres Maya Fridman. Hun concert heeft de titel ‘Ten Songs of Change in Sacred Places’ meegekregen.

Dit concert is geïnspireerd op het eeuwenoude Chinese taoïstische boek de I Tjing, het boek der veranderingen. Het belicht het taoïstische filosofische begrip van de natuur, transformatie, dood en toeval, uitgedrukt in de vorm van acht trigrammen. Gedichten uit de Chinese Tang- en Song-dynastieën, vertaald en geselecteerd door de Chinese/Nederlands schrijver Lulu Wang, zijn verweven door het concert.

Basiselementen

„Mijn inspiratie voor de muziek kwam van de acht trigrammen, die de basiselementen van de natuur vormen. Tijdens het componeren gebeurde er iets bijzonders: de energie van elk trigram, waar ik op dat moment bezig was, verscheen in de verschillende aspecten in mijn leven”, vertelt Marion von Tilzer. „Met de tastbare ervaring van elk trigram kon ik deze op een directe manier in muziek omzetten. De volgorde van de trigrammen in onze voorstelling vormt een volledige cyclus van dag en nacht, omdat elk trigram ook een specifiek tijdstip vertegenwoordigt. We beginnen en eindigen in de nacht.”

De voorstelling van 22 januari begint om 15.00 uur in de zaal van Whitton House, Wittelterweg 29 in Wittelte. Entree 20 euro inclusief thee, koffie en een selectie van zelfgemaakte cakes en hartige lekkernijen. Reserveren is noodzakelijk vanwege een beperkt aantal plaatsen: info.whittonhouse@gmail.com of bel 06-53920971.

Nieuws

menu