De Vegafabriek in Kolderveen presenteert I Am Oak

Timo de Jong.

Timo de Jong. Foto: Aangeleverde foto

Popodium de Vegafabriek in Kolderveen vervolgt haar huidige concertserie met een optreden van I Am Oak. De Utrechtse altfolkformatie staat 11 juni op het podium.

I Am Oak heeft zich met zes ijzersterke albums inmiddels meer dan bewezen, zowel nationaal als internationaal. Dat is bijvoorbeeld goed te zien op Spotify, waar I Am Oak meer dan 180.000 luisteraars per maand trekt.

Spil van de band is frontman Thijs Kuijken, die bekend staat als een artiest die liever verkent dan onthult. Die denkwijze komt ook fraai tot uiting in zijn muziek: slepend en zich overleverend aan het moment, zijn stemgeluid aangenaam laverend tussen klank en poëzie. Kuijken kan gevoelens en gedachten prachtig omzetten in beschouwingen van natuurfenomenen en landschappen, ergens op dezelfde golflengte opererend als bijvoorbeeld Bill Callahan.

Timo de Jong

Het voorprogramma wordt verzorgd door Timo de Jong. Deze oud-Meppeler speelt Americana geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan 650 keer op, waaronder drie keer op Eurosonic Noorderslag. Ook deed hij meerdere tours in Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo tijdens elk optreden voor een aangename huiskamersfeer.

De aanvangstijd van het concert is 20.30 uur. Tickets zijn te bestellen via devegafabriek.nl . Het is mogelijk om vooraf tevens een heerlijke vegetarische maaltijd te nuttigen.