Filmconcert 'Geef Vrede' te zien in de kerken in Zwolle en Meppel

Het koor Vivace uit Meppel.

Filmconcert ‘Geef Vrede’ is op twee zaterdagavonden te zien, zaterdag 18 maart in de Plantagekerk Zwolle en zaterdag 25 maart in de Kruiskerk in Meppel, inloop 19.30 uur.

Laat muziek tot je hart spreken. Laat filmbeelden je ziel raken. Kom op zaterdag 25 maart naar het unieke filmconcert ‘Geef Vrede’ in de Kruiskerk in Meppel en luister naar klassiek kleinkoor Vivace o.l.v. Rachel Munneke met werken van Homilius, Sweelinck en Brahms. Laat je meenemen door aangrijpende beelden van medemensen in crisisgebieden, gemaakt door filmmaker Lieuwe Siebe de Jong van ZOA.

Kleinkoor Vivace is opgericht in het voorjaar van 2012. Sinds september 2022 is de leiding in de vaardige handen van Rachel Munneke. Het koor heeft inmiddels een uitgebreid repertoire met werken van o.a. J.S. Bach, D. Buxtehude, G. Fauré, J. Haydn, D. Manneke, F. Mendelssohn, C. Monteverdi, J. Rutter, F. Schubert, H. Schutz, A. Vivaldi en vele andere. Rachel Munneke is de vaste dirigent van kleinkoor Vivace; een ambitieuze groep zangers gespecialiseerd in kerkmuziek. Rachel is steeds gericht op een creatieve manier van uitvoering, waarbij regelmatig een artistieke samenwerking wordt gezocht.

Filmmaker Lieuwe Siebe de Jong van ZOA weet met zijn filmische documentairestijl verhalen van vluchtelingen uit oorlogs- en rampgebieden op een indringende manier dichtbij brengen. In de gebieden waar hij komt, werkt ZOA met en voor mensen die alles kwijt zijn geraakt door een oorlog of ramp met noodhulp en wederopbouw.

ZOA is een noodhulp- en wederopbouworganisatie die zich inzet om mensen in noodsituaties er niet alleen voor te laten staan. De organisatie heeft al 50 jaar ervaring in de moeilijkste crisisgebieden en helpt mensen die lijden onder oorlogen of natuurgeweld bij het weer opbouwen van een bestaan.

Voor kaarten, ga naar: www.zoa.nl/geefvrede

Nieuws

menu