Jubileumconcert Matricale in Pancratiuskerk van Diever

Het koor repeteert elke woensdagavond in de Doperkerk. Foto: Matricale

Madrigaalkoor Matricale geeft zaterdag 28 januari een concert ter gelegenheid van zijn 10-jarig bestaan. Dit jubileumconcert is een viering van verschillende muzikale uitingen, op verschillende momenten in de geschiedenis, van verhoopte, gedroomde of verloren liefde.

Het koor brengt liederen ten gehore van onder andere Claudio Monteverdi, Josquin des Prez, Antoine Brumel, Bohuslav Martinu en Nicolas Gombert. Als speciale gast verlenen sopraan Adva Tas en pianiste Mirsa Adami hun medewerking aan dit concert.

Madrigaalkoor Matricale werd in 2012 opgericht door een enthousiast groepje zangers en zangeressen en dirigent Klaas Peter van der Laan. Sindsdien werkt het vijfstemmige koor aan een veelzijdig en inspirerend repertoire, voornamelijk bestaand uit madrigalen.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en vindt plaats in de Pancratiuskerk (Oude kerk) te Diever om 20.00 uur. Entree in de voorverkoop 12,50 euro te bestellen via info@matricale.nl , aan de zaal 15 euro.

Nieuws

menu