Kerstmuziek uit alle windstreken: 'A Colorful Christmas' met het Merain Trio in de Reestkerk

Met Merain Trio, bestaande uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Foto Maartje Roos

Stichting Kamermuziek Oud Avereest ( SKOA) organiseert regelmatig concerten. Het Merain Trio treedt zondag 18 december op in het kerkje van Oud Avereest met het fonkelende programma ‘A Colourful Christmas’. Een schatkist aan internationale kerstmuziek met Ierse, Engelse, Franse, Duitse en Zuid-Amerikaanse kerstliederen in fantasierijke arrangementen.

Wilt u in een aangename kerststemming komen, weg van alle luidruchtigheid en de waan van de dag? Het Merain Trio neemt u mee. De musici spelen een afwisselend programma met bekende en verrassende onbekende kerstmuziek. Van mystieke Ierse kerstliederen tot de vrolijkheid van de zomerse kerst op het zuidelijk halfrond. Zoals altijd in eigen subtiele arrangementen met oog voor detail.

Het trio met bevlogen professionele musici als Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool) weten volksmuziek uitnemend te vermengen met klassieke invloeden.

Door de nieuwsgierigheid van het trio en de constante stroom aan inspiratie is het programma elk jaar weer nét even anders. Het concert omvat liederen en instrumentale muziek uit o.a. Ierland, Duitsland, Bulgarije, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten én Zweden, het bosrijke winter wonderland van Pippi en Niels Holgersson.

Merain startte in de zomer van 2010 vanuit een gedeelde passie voor traditionele muziek. Dit heeft inmiddels geleid tot een veelzijdig repertoire en prachtige concertprogramma’s met veelal Keltische muziek. Het trio reist regelmatig naar Ierland waar zij zich laat inspireren door de muziek, collega musici, andere bijzondere mensen, de sfeer en de prachtige landschappen. Het trio speelt inmiddels door het hele land, en ook buiten de landsgrenzen. Ook is het trio geregeld live te gast bij Radio 4.

Nieuws

menu