Lotte Dunselman schittert in première van ‘Angel’. ‘Ik zou liever Angel heten’ van Productiehuis Mevrouw Ogterop | Recensie

Toneelschrijver Jibbe Willems heeft voor Mevrouw Ogterop Producties een intrigerend script geschreven waarin identiteit centraal staat. Welke rollen spelen we in ons leven, zijn we werkelijk wie we zijn, zoals we ons voordoen? Welke facetten van onze persoonlijkheid willen we versterken of afzwakken? Jibbe Willems laat Lotte Dunselman en Wouter van Oord zes personages spelen. Verwisselingen van rollen, kostuums, teksten en situaties gaan snel en vragen grote concentratie van zowel spelers als publiek. Met stembuigingen, licht veranderende mimiek en verkleedpartijen laten Lotte Dunselman en Wouter van Oord hun personages tot leven komen.

Lotte Dunselman en Wouter van Oord in 'Ik zou liever Angel heten.'

Lotte Dunselman en Wouter van Oord in 'Ik zou liever Angel heten.' Foto Sanne Peper

Ze komen als Xia en Antoon in een vakantiehuisje aan. Nadat snel een andere muts is opgezet of een jurk aangetrokken verschijnen ook ene Cor, Bernd en Yvonne. In de ene scene schieten dialogen voorbij, in een daaropvolgende heerst doodse stilte. Absurdisme en komische intervallen volgen elkaar op. De ene keer is Lotte als Xia een gebekte tante en even later zorgt ze als zachtaardige en wat naïeve Yvonne voor de hapjes. Ze presenteert knap een staalkaart aan verschillende snacks, een komisch, cabaretesk intermezzo.

Nieuws

menu