Noord-Nederlands Gemengd Koor en Groot Mannenkoor Noord-Nederland geven een sprankelend nieuwjaarsconcert

Het Groot Mannenkoor Noord Nederland. Foto George Huisman

Het Noord-Nederlands Gemengd Koor (NNGK) en het Groot Mannenkoor Noord-Nederland (GMNN) bundelen hun krachten tijdens een nieuwjaarsconcert op zaterdag 21 januari om 15.00 uur in de Grote Kerk in Steenwijk. „We verheugen ons op deze samenwerking waarin de klanken van een gemengd koor en een mannenkoor elkaar versterken,” laten Harold Kooij en Martin Mans, de dirigenten van de zangkoren, weten.

Het orgel en de vleugel worden bespeeld door Hugo van der Meij die, naast de begeleiding, ook enkele improvisaties ten gehore brengt. De drie heren Mans, Van der Meij en Kooij zullen zich op de klavieren niet onbetuigd laten tijdens dit bruisende nieuwjaarsconcert. Het programma is gevarieerd met geestelijke liederen en klassieke arrangementen. Te denken valt aan Psalm 42 en ‘Geloofd zij onze God’; de finale uit het oratorium van Marco den Toom. Het klassieke deel bevat onder andere ‘Dank sei dir Herr’ van Händel. Een paar grote stukken zullen de beide koren gezamenlijk uitvoeren met circa 150 deelnemers. Het concert biedt een programma met koorzang, samenzang, improvisatie op verzoek en instrumentale muziek.

De projectkoren GMNN en NNGK

Het projectkoor GMNN is uitgegroeid tot een hechte groep zangers met een vaste kern van deelnemers. De mannen komen voornamelijk uit de noordelijke provincies. De gedreven dirigent Martin Mans vormt een geheel van de stemmen en laat enkele koorsolisten er bovenuit springen. Het koor werkt op projectbasis en is bedoeld voor mannen die meer willen zingen naast het lidmaatschap van hun reguliere koor. Ook voor zangers met onregelmatig werk is het zingen op projectbasis aantrekkelijk.


Het NNGK is een groot gemengd koor dat eveneens op projectbasis werkt waarbij de zangers en zangeressen hoofdzakelijk leden zijn uit de vier koren waar Harold Kooij dirigent van is. In enkele repetities, en voorzien van thuisstudiemateriaal met ingezongen partijen, worden deze geoefende stemmen klaargestoomd voor diverse concerten in Noord- en Oost-Nederland. Bij ieder concert is er een bijzondere solist die zijn of haar medewerking verleent. De bekende pianist/dirigent Harold Kooij heeft de muzikale leiding en haalt het beste uit de stemmen naar boven.

De toegang voor dit bijzondere Nieuwjaarsconcert zaterdag in de Grote Kerk bedraagt 15 euro. Kaartverkoop online op www.martinmans.nl of telefoon 06-25391903. Lokale voorverkoop van kaarten bij Bloemisterij Gaal aan de Gasthuisstraat 10-12 en bij de Evangelische Boekwinkel Immanuel aan de Kerkstraat 13 in Steenwijk.

Nieuws

menu