Oerwandeling over de Havelterberg

De hunebedden bij Havelte.

De hunebedden bij Havelte. Aangeleverde foto

Op zaterdag 4 juni is er een ‘Oerwandeling’ gepland op de Havelterberg. Onder leiding van een gids krijg je tijdens een wandeling van ca. 2 uur uitleg over het ontstaan van het landschap en het leven van de ‘Oerbewoners’ van deze regio.

De excursie voert je onder meer over de adembenemend mooie Havelterberg, een aardkundig monument uit de een na laatste ijstijd, langs groepen grafheuvels en prachtige hunebedden. Daarnaast zie je in het gebied nog diverse sporen van de Tweede Wereldoorlog, zoals bomkraters, hangars en een landingsbaan. Op deze historische plekken ontwikkelen zich bijzondere natuurwaarden.

De OERwandeling op de Havelterberg begint om 14.00 uur. De start en het eindpunt is bij het informatiecentrum ‘Toegangspoort Holtingerveld’. De toegangspoort vind je net ten noorden van Havelte aan de doorgaande weg (Helomaweg 18, Havelte) richting Wapse-Frederiksoord-Vledder. Er is een groot en gratis parkeerterrein. De gids wacht bij het Toeristisch Informatiecentrum. Aanmelden kan telefonisch via: 06-26802024 of via e-mail: wandelingen@oermuseum.nl Meer info : www.oermuseum.nl