Reflecties expositie over Giethoorn in Woord en Beeld

Reflecties

Reflecties Foto: Famke Hajonides

Trijn Jongman opent zondag in het Kulturhus van Giethoorn een expositie, waarbij naast het beeld ook het woord een belangrijke plaats inneemt. Uit de dichtbundel “Beelden uit Giethoorn” worden gedichten van Kees Blokland en een aantal van de bijbehorende illustraties van Famke Hajonides geëxposeerd.

Daarnaast is er ook vrij werk te zien van Famke Hajonides met het thema „De mens onderweg”. Verschillende technieken zijn in het werk terug te vinden: acryl op papier, acryl op doek, linoleumsnedes en driedimensioneel werk met gips en karton. De mens vind je natuurlijk in Giethoorn en verder onderweg langs steden en verschillende landschappen. Ook dansend, lopend en stilstaand. Door de sjabloon techniek, die in alle werken wordt gebruikt. krijgt de realiteit een abstracte dimensie.

Tijdens de opening wordt ook een korte film vertoond, waarin vier gedichten uit de bundel worden voorgedragen met prachtige beelden uit Giethoorn. Ook zijn in de film, gemaakt door Roel Boer, gouches van Famke Hajonides uit ‘Beelden uit Giethoorn’ te bewonderen. Tevens is deze zondagmiddag de dichtbundel – gesigneerd door zowel Kees als Famke – te koop in Kulturhus De Eendracht.

De expositie is gratis te bezoeken van 7 mei tot 13 juni tijdens openingsuren van het Kulturhus.