Roosbeef trapt lustrumjaar van de Vegafabriek in Kolderveen af. 'Ik verklap alvast dat de zanger van Triggerfinger ook komt dit jaar'

Roosbeef met de band. Foto: Felix Baumsteiger

De Vegafabriek in Kolderveen bestaat in 2023 5 jaar en dat wordt gevierd met een concertreeks. Roosbeef trapt op zondag 29 januari af met een try-out rond hun nieuwe en vijfde studioalbum Zomer in Nederland, dat deze week (20 januari) verschijnt.

Samen met de Muziekcoöperatie heeft de Vegafabriek in het kader van het eerste lustrum een uitgebreid en gevarieerde serie concerten samengesteld.

‘We pakken dit jaar echt uit. Niet alleen qua aantal, met acht concerten, vooral ook qua variatie. Van indierock tot neo-klassiek, van hip hop naar Groningse pop. Ik verklap alvast dat zanger Ruben Block van Triggerfinger ook komt dit jaar’, zegt Bort Hartog.

Zelfbewuste live-act

Roosbeef is uitgenodigd om naar Kolderveen te komen omdat Frans ten Veen van de Muziekcoöperatie en Bort Hartog van de Vegafabriek groot fan zijn. Hartog is vooral gegrepen door haar teksten. ‘De kolder, poëzie en de (tragi)komiek in de songteksten van Roos Rebergen, gecombineerd met kwetsbaarheid en verlangen, vind ik zo mooi en uniek in haar soort”.

Frans ten Veen is enthousiast over haar trefzekere en zelfbewuste live-performance. ‘Roosbeef is een onwijs goed band geworden geworden: hechter, ruwer en psychedelischer dan ooit. Met vlaamse vibes, en een vleugje PJ Harvey.’

Roos Rebergen neemt een band vanuit Vlaanderen mee naar Kolderveen. Met Pascal Deweze, bekend van Sukilove, Tim Van Oosten, bekend van Het Zesde Metaal en Tom Pintens (Zita Swoon, Het Zesde Metaal).

Concertreeks

Litzberg speelt op 18 februari in de Vegafabriek, Loupe op 1april, Remy van Kesteren op 11 maart en Freez op 13 mei.

De Vegafabriek is te vinden in de voormalige Zuivelfabriek aan Kolderveen 26 in Nijeveen. Het concert begint om 20.30 uur.

Nieuws

menu